Vama

A fost odata ca niciodata, Vama Veche...

Asa cum am fotografiat-o in 2000 cu un aparat Zenit si asa cum o am eu inca vie in minte.
Pana anul asta, nu mai mersesem in Vama de ceva ani, multi. Am tot auzit, ba ca Vama s-a dezvoltat, ba ca s-a stricat, depinde de cine facea afirmatia, presa sau adolescentul teribilist de carciuma.
Gata, prin iunie m-am hotarat sa ajung acolo, sa vad si eu ce s-a schimbat, pentru ca toti cunoscutii, prietenii, colegii imi povesteau cat de urata si de Mamaia_wannabe e acum Vama. Mai sa fie! Locul era minunat, cat de rau poate fi acum? Asa ca ne-am suit frumusel in masina si dusi am fost.
De cum am ajuns, mi-am pus cortul intr-un camping, astfel incat dimineata sa am umbra. Super, pana pe la 10 nu aveam probleme cu soarele. Si acolo l-am pus de fiecare data.
Am aruncat izoprenul si sacul de dormit in cort si am iesit pe "strasse". Reactia mea cand am ajuns pe plaja? Eram atat de dezorientata, ca nici macar nu am avut timp sa fiu dezamagita. Un singur lucru stiam: mi-am propus sa ignor oamenii care credeam eu ca nu au ce cauta acolo (si pentru ca nu aveam criterii de selectie am cam ignorat pe toata lumea), pista de biciclete, voleiul pe plaja si sezlongurile. Umbrelele de paie nu, ca au fost bune :)
Culmea, mi-a iesit de minune, si una peste alta m-am simtit super. Am inteles repede ca nu trebuie sa am nimic cu "mamaiotii" care vin acolo, ci, daca chiar as detesta pe cineva, aceia ar trebui sa fie patronii care pun muzica de Mamaia la terasa lor. Era doar un exemplu...
Am ocolit locurile in care nu-mi placea muzica si, deci, pe oamenii invizibili pentru mine, dar de care stiam ca trebuie sa misune pe undeva pe acolo. Si asa am descoperit ca mai sunt inca, terase cu super atmosfera, ca Heroes, Tequila Sunrise, Hand, Pirati; si cel mai important, ca apusul si rasaritul de soare sunt la fel de minunate, daca ai o companie faina si un vin bun :)

Nu retin de cate ori am fost anul asta in Vama, tot ce stiu este ca de fiecare data am gasit acel "ceva" care sa ma binedispuna si care sa ma faca sa ma intorc si in alt sfarsit de saptamana.

p.s. cred ca prin '98 nu exista categoria de oameni numita "vamaioti"... oare ce inseamna?

Un comentariu: