Bicicleta

In seara asta am iesit in parc sa alerg. Subtire de vara, 2 ture de Carol prin spatele mausoleului, 2 ture prin fata lui - cati km? you do the math... maine nu mai merg nici pana la bucatarie (pentru cafea), dar am pretentii sa ajung seara la panou. Vedem.
OK, am alergat, now what? De cateva zile mi-a venit o idee nastrusnica, sa incerc sa merg pe bicicleta. Si asa am mers doar pe jos pe munte, poate incerc ceva nou. Apelez la singurele persoane care cred ca s-ar risca sa-mi dea bicicleta pe mana: Vio si prietena lui, Lili.

Pasul 1: apare Vio, mai chiaun decat mine, doar cu bicicleta, fara prietena, fara bicicleta pe masura mea. Buuuun, sa ne orgnizam putin...

Trecem la pasul 2: odihna dupa alergare, Vio scoate surubelnita sa lase saua cat de jos se poate, doar na, am picioare de manechin. Toti biciclistii umbla cu surubelnite la ei, dar fara apa?

Pasul 3 si cel mai important pentru plimbaretii nocturni: imi acordez tignalul sa auda lumea cand vin si incep sa pedalez - nu se poate numi "mers pe bicicleta".
Prima curba, primul canal, le iau din plin, nicio intentie de a le ocoli. Ma panichez putin si merg mai catinel, in zig-zag. Fixez un punct nu prea departe in spatiu pornesc catre el.

Pasul 4 si cel mai fericit: aflu care-s franele si cum se tine mana pe ghidon. Putin cam tarziu, deja tremur.
Am mai spus ca am mers doar o singura data pe bicicleta cand eram mica? Una peste alta, dupa cateva ture, am reusit sa franez.
Data viitoare promit sa invat sa iau curbe si gata, plec pe munte cu bicicleta :)
In seara asta mi-a ajuns, dupa aceasta experienta am mai dat o tura de alergare si am plecat acasa la un film clasic ("12 oameni furiosi"), o narghilea si niste Fastum Gel pentru gambe.

l.e. (dupa trei zile): vineri am reusit cu greu sa pun picioarele jos; sambata m-am tarait prin casa (cu multumiri Andreei pentru ca mi-a adus paine); azi, duminica sunt chiar OK, am sanse sa ajung in timp sa raspund la telefonul fix si interfon...

3 comentarii:

  1. e bine ca nu ai iesit in strada, caci conduceam pe acolo... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. fata mea...cauta niste valium...nu te ajuta cu durerea, dar nu o sa-ti mai pese...
    btw...lumea a fost creata im 7 zile si cucerita in mult mai putine...nu te chinui sa spargi recordurile....

    RăspundețiȘtergere