Povesti

“     - Dorothy, Dorothy, unde te-ai ascuns iar?! Of, doamne, mereu dispare copila asta… Henry, n-ai vazut-o pe Dorothy? Incepe furtuna si fetita asta nu-i pe nicaieri… Dorothy!
-  Em, Em draga mea nu te mai framanta asa, se-arata ea, ca doar nu a-nghitit-o pamantul! In pustietatea asta unde sa se fi dus. Dorothy, fetito, unde te-ai pitit?
-  Hihihi, sunt aici, sub caruta, ma joc de-a v-ati ascunselea cu Toto.
-  Dorothy, fetito, nu vezi ce furtuna vine? Ia-ti catelul si fugiti in pivnita. Henry, repede, aduna vitele, dezleaga caii si adu-i in grajd… stai ca te-ajut si eu […]”
"Sunt pitic de neam voinic,/Nascut dintr-un siretlic./Am barbuta aurie,/Nu ca altii colilie, /Ciubotele ascutite, /Sosetele potrivite,/Am si nume de pitic./Cum iti zice?/Pai... Tic Tic"
 “     - […] Pana la Oz trebuie sa pornesti pe Cararea Galbena.
                  - Cararea Galbena? Dar unde mai e si cararea asta galbena, si cum sa dau de ea?
                 - Nimic mai simplu, Cararea Galbena e-n fata ta!
                  - In fata mea?
                  - Da. Dar… ca sa apara, e de ajuns sa-i canti:
Carare, carare,/Batuta de soare,/Carare frumoasa,/Din piatra lucioasa/Du-ma-ndepartari,/Catre alte zari,/Spre un tarm frumos,/Stapanit de Oz”
 ... Over the rainbow e supraestimat :)
Vrajitorul din Oz in doua discuri pe care le stiam pe dinafara; o inregistrare radio din 1976, “made in Romania. Impreuna cu alte cateva povestiri ale lui Hans Christian Andersen, le ascultam la picup-ul din sufragerie, in fiecare zi dupa ce ajungeam de la scoala, in timp ce-mi faceam lectiile.
"Asa! Carevasazica, vrei o fetita... Eh, fetite gata n-am. Dar pentru ca te vad saraca lipita si pentru ca pari sa fii o femeie cumsecade - sper ca n-ai vorbit niciodata de rau vrajitoarele si nici nu le-ai maimutarit prin oglinzi! - ei bine, iti daruiesc un bob de orz!" (Randunica spune o poveste)
"Cica demult, un vrajitor faurise o oglinda fermecata, in care lucrurile pareau strambe, urate. Ucenicii lui nu mai puteau de bucurie uitandu-se in ea. De aceea, cand vrajitorul pleca de acasa, ei luau oglinda si se jucau in fel si chipuri, fie iesind pe strada sa sperie oamenii cu ea, fie se duceau in vazduhuri sa strambe cerul, soarele, pasarile" (Craiasa zapezilor)

Cam atat m-a ajutat memoria acum :)

3 comentarii:

  1. mai, discurile alea le-am cumparat eu pentru tine :).
    bine ca macar un lucru am facut si eu bun pentru copilul catalina.

    RăspundețiȘtergere
  2. dap, stiu ca tu mi le-ai luat :)
    dar nu stiu cine le-a zgariat la partea "vrei sa-ti spun o poveste?"

    RăspundețiȘtergere
  3. mai, tot eu fara sa vreau :(

    RăspundețiȘtergere